Thread Closed 
Greek discussion (general, news, mechanics, etc.)
01-26-2006, 05:39 PM
Dorito86 Wrote:Γιώργο με έβαλες σε σκέψεις και πήγα να τσεκάρω το thread για τα λάδια. . Εσύ τι έχεις βάλει; Μοτέρ, σαζμάν, LSD; Αυτά που γράφεις εκεί;

Επίσης, μήπως ξέρει κάποιος αν το να πηγαίνουμε από συνθετικό σε ορυκτέλαιο έχει κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στο μοτέρ?

φιλε εγω δεν εχω βαλει συνθετικα σε κανενα,
βαζω ενα helixακι κιτρινο και το αλλαζω σε πολυ λιγα χλμ.
το μονο μοτερ που μου εχει σκασει ειναι στην κορολλα που εχω τωρα, το οποιο πριν παει ο αλεξης στον 24ωρο αγωνα που του την δανεισα, εβαλε συνθετικα..... Cool
Find all posts by this user
01-26-2006, 10:33 PM
Γιώργο: Όχι ο θόρυβος που ακούγεται δεν προέρχεται από το χειρόφρενο,αλλά από το σασμάν.

Λευτέρη ακόμα περιμένω να μου εξηγήσεις τι ήξερε ο Ηλίας που δεν ήξερε ο Τασος...

Από λάδια βάζω Valvoline 10w/40 semisynthetic για κινητήρες που έχουν κάνει πάνω από 100Κ km (To αγοράζω χονδρική 23ΕWink.Μου καίει περίπου 1lt στα 5000 χλμ. (το μοτέρ έχει διανύσει 212κ KM).Eκτός αυτού έχω προσθέσει και το MOTOR COTE (αντιτριβικόWink

Από βαλβολίνες και λάδι διαφορικού βάζω τις συνθετικές της ΤΟΥΟΤΑ (για το διαφορικό είναι συγκεκριμένη βαλβολίνη λόγω LSD) -> 20000km
01-27-2006, 12:53 AM
Εγώ βάζω το Motul 300v chrono ( 10-40 ). full synthetic. Είναι καλό λαδάκι αν κ αρκετά ακριβό ( κάπου 55 ευρώ τα 4l ) αλλά κάνω αλλαγές κάθε 7500 χλμ περίπου. Και μου τσιμπάει ελάχιστα.

Βαλβολίνες ΤΟΥΟΤΑ για lsd k εγώ.

Κp61 ( δεν θυμάμαι το όνομα σου ) πιστεύεις οτι τα απλά είναι καλύτερα για το συγκεκριμένο μοτέρ? Καθε ποσα χλμ αλλάζεις??
01-27-2006, 10:03 AM
ts@n@k@s Wrote:Εγώ βάζω το Motul 300v chrono ( 10-40 ). full synthetic. Είναι καλό λαδάκι αν κ αρκετά ακριβό ( κάπου 55 ευρώ τα 4l ) αλλά κάνω αλλαγές κάθε 7500 χλμ περίπου. Και μου τσιμπάει ελάχιστα.

Βαλβολίνες ΤΟΥΟΤΑ για lsd k εγώ.

Κp61 ( δεν θυμάμαι το όνομα σου ) πιστεύεις οτι τα απλά είναι καλύτερα για το συγκεκριμένο μοτέρ? Καθε ποσα χλμ αλλάζεις??

βαγγελης φιλε,
οχι δεν ειναι καλυτερα, απλα σε ολα τα νορμαλ μοτερ και το απλο λαδακι κανει το ιδιο καλη δουλεια.
τι να το κανω το συνθετικο αν το αφησω χωρις καποιο... ενα η ισως και εναμιση.... κιλο και χτυπηση το μοτερ γιαυτο το λογο
σε οριακα μοτερ με μεγαλες θερμοκρασιες και συμπιεση ναι το δεχομαι
φυσικα το αντιθετο πιστευω για τα διαφορικα..... εκει ναι παντα ακριβη και κατακοκκινη αλλα 30 η 40 ευρουδια το κιλο.
01-27-2006, 10:49 AM
ΩΡΑΙΟΣ Ο ΒΑΓΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!! Thumbs up!

AE86 FANATIC!!!
01-27-2006, 12:50 PM
@Βαγγέλης: Helixάκι κίτρινο; Ορυκτέλαιο της Shell είναι αυτό; Με δεδομένη τη χρήση του αυτοκινήτου (μόνο πίστα και λίγα χιλιόμετρα δρόμουWink πιστεύεις είναι καλύτερα; Δεν θυμάμαι τι μου έχει βάλει ο Τάσος στο μοτέρ. Fuchs είναι, αλλά ιξώδες δεν θυμάμαι. Πειράζει το μοτέρ να βάλω 10W40 ορυκτέλαιο αν τώρα έχει π.χ. 5W50 συνθετικό; Γενικά η αλλαγή από συνθετικό σε ορυκτέλαιο κάνει κακό;

@Νίκος (rose): Η μετάδοση της κίνησης από το στρόφαλο γίνεται μέσω βολάν, δίσκου και πρίζ ντιρέκτ. Δες το σχηματάκι που σου έφτιαξα (πολύ χοντρικά αυτά, έτσιWink Το τελευταίο είναι άξονας που στη μια του άκρη έχει εγκοπές (σαν γρανάζιWink στις οποίες πιάνει ο δίσκος και στην άλλη μπαίνει στο σαζμάν που γίνεται ο υποπολλαπλασιασμός. Σε κάποια σαζμάν (πχ στο Mini) η πρίζ ντιρέκτ τελειώνει με τις εγκοπές, ενώ σε κάποια άλλα έχει και ένα λεπτότερο μέρος που συνεχίζεται μέσα από το κέντρο του δίσκου και τερματίζει στο κέντρο του βολάν. Εκεί έχει μικρότερη διάμετρο (π.χ. 15mm) ενώ το κενό στο κέντρο του βολάν είναι μεγαλύτερο (π.χ. 25mm). Στο κενό αυτό μπαίνει το ρουλεμάν της πρίζ ντιρέκτ το οποίο εξωτερικά εφάπτεται του βολάν και εσωτερικά μπαίνει το άκρο της πριζ ντιρέκτ. Σκοπός του είναι να σταθεροποιεί την πρίζ ντιρέκτ η οποία δέχεται φορτία από τον περιστρεφόμενο δίσκο (που βρίσκεται πιο πίσω στη διάταξηWink. Ο Τάσος "ξέχασε" το ρουλεμαν αυτό. Δεν ξέρω αν το έδεσε ο ίδιος και δεν το ήξερε/είδε ή το έδεσε κάποιος βοηθός του.

Αποτέλεσμα: η πρίζ ντιρέκτ να δέχεται όλες τις δυνάμεις από το δίσκο και να τις απορροφούν τα συστατικά του σαζμάν. Οπότε και τέλεια ανακατασκευή να έκανε στο σαζμάν, και 4000 χλμ που άντεξε, καλά ήταν.

Attached File(s) Thumbnail(s)

01-28-2006, 11:56 PM
Βάγγο εσύ δεν ρώταγες για κοντό κορωνοπίνιο ??????

"George,
TRD produce a 5.375 CW&P for your Corolla. Price is 690 euro plus postage of 35 euro."
:wink:

AE86 FANATIC!!!
01-29-2006, 09:58 PM
alimonos Wrote:Βάγγο εσύ δεν ρώταγες για κοντό κορωνοπίνιο ??????

"George,
TRD produce a 5.375 CW&P for your Corolla. Price is 690 euro plus postage of 35 euro."
:wink:

ναι εγω γιωργη
ποιος ειναι αυτος;
01-29-2006, 10:00 PM
λευτερη
λεγε νεα απο μεγαρο....
ειμαι ολος αυτια.
01-29-2006, 10:46 PM
είναι από TRD-USA ρε Βάγγο... :wink:

AE86 FANATIC!!!
Thread Closed 

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Greek 86 owners meet FanIsHere 0 447 02-20-2025 05:34 PM
Last Post: FanIsHere
  General and Offtopic discussion (Greek) #2 nmwisima 569 473,892 12-31-2019 06:49 PM
Last Post: Roku_trueno
  PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... alimonos 112 107,276 01-09-2014 08:21 PM
Last Post: Bean
  New Greek Member: Drift Car Wash DRIFTCARWASH 22 32,594 05-08-2013 10:46 AM
Last Post: nmwisima
  Technical problems (Greek language) dikolotour 1,217 906,132 07-09-2012 10:12 AM
Last Post: Apsogos

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 15 Guest(s)

Contact Us | AEU86 | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication