efkes voorstellen...
09-14-2005, 02:27 AM
Post: #1
efkes voorstellen...
Misschien een beetje afgezaagd om hiervoor een nieuw topic te starten... maarja...

Ik ben dus Wimmel... Als je wat letters verwisselt weet je mijn echte voornaam wel Tongue ...

Ik ben eigenlijk mijn leven lang al autofreak (20 jaar)... Ik heb nogal de neiging om echter af te wijken van de 'normale' ruige bakken zoals de Golfjes en CRX'jes en ben altijd op zoek naar iets anders! Zo ben ik al jaren verknocht aan de Suzuki Swift 1.3 GTi! Een vriend van me heeft er eentje en ik heb er meerdere malen in mogen rijden! De meeste mensen lachen je uit, maar als je dan eenmaal het gas induwt kijken ze opeens een stuk minder vrolijk... Tis alleen nog steeds niet de auto waar ik naar op zoek ben!

Nou heb ik een half jaartje geleden NFS Underground 2 gekocht. Het eerste wat mij opviel aan de CD hoes was een klein vierkant wit autootje... En ik had op internet al gelezen dat je de fameuze AE86 kon besturen... Eenmaal in het spel werd ik meteen stapel op die kleine blokkendoos... Maarja, de Swift was the one I wanted to have in real life!

Nu ben ik echter wat dingetjes op het net tegengekomen over de AE86! Vooral de geweldige driftfilmpjes, waaronder eentje van ene ZaX! Nou, ik denk dat toen het balletje wel is gaan rollen en dat menig ander hier wel weet hoe het nu verder moet gaan met mij!

Nou heb ik zelf nog geen auto... Ik rijd momenteel rond in de Skoda Fabia van mijn ouders... Het wordt dus eens tijd! Ik wil dus geld gaan sparen voor een AE86! Alleen schijnt hij nogal zeldzaam te zijn hier! Hoe zit het dan met aanschaf, kosten en onderdelen??? Nou weet ik wel dat bij mij in de buurt hier (In Limburg) in Brunssum ene Jo Hellenbrand woont die een paar AE86's heeft! Misschien dat die naam belletjes doet rinkelen hier?! Ik weet het niet...

Maarja...... genoeg geluld! Ik ga eens maffen en dromen over de AE86! Misschien dat ik begin 2006 mijzelf eigenaar mag noemen van eentje! Tot dan probeer ik hier zoveel mogelijk op te steken over de auto!

De groeten! Aju!

Never went sideways... Never had rwd... But addicted to it anyway!

I WANT AN AE86!
Find all posts by this user
09-14-2005, 08:47 AM
Post: #2
efkes voorstellen...
Hey Wimmel,

Als eerste welkom!!!

Zo'n suzuki swift is inderdaad een leuk wagentje, maat van mij had er ook een (totdat ie de motor in de soep reed) en dat was altijd erg veel fun.

ZaX zit hier ook op het forum maar heeft na motor problemen en het feit dat hij een gesponsorde S13 heeft even de ae geparkeertSad Erg jammer maar zo gaat datSmile

Hellebrand is een bekende maar de meningen zijn erg verdeeld. Wel moet je rekening houden dat je bij hem over het algemeen een wat hogere prijs betaald. Het beste is om te sparen en geduld te hebben, met enige regelmaat komt er weer es een leuke auto langs en met wat geluk kan die van jouw zijn.

Aanschaf wordt wel steeds duurder, mede door zeldzaamheid maar vooral door de groeiende populariteit. Onderhoud kan duur zijn, dat ligt er maar net aan hoeveel geluk je hebt bij het vinden van zo'n wagen en wat je er mee doet. Het blijven Toyota's en als je een goede hebt en je rijd er normaal mee zul je er weinig onkosten aan hebben, maar ga je er mee racen of driften, dan net als bij elke andere auto, zullen de kosten behoorlijk stijgen.

Roest is uiteindelijk je grootste vijand. Dat kunnen dure reparaties zijn dus let daar op. Houd verder in je hoofd dat deze wagens toch al snel 20 jaar oud zijn.

Verder, motorisch zijn ze over het algemeen goed betaalbaar omdat de 4AG in veel soortgenoten gebruikt is, de versnellingsbak gaat over het algemeen levenslang mee. De driveline kan prijzig zijn, reparaties aan as en diff lopen al snel in de honderden euros en 2de hans spullen worden schaarser.

Als laatste, als je van tuning houd word een ae vaak wel erg duur. In Europa is voor wagens als de Nissan 200sx een overvloed aan spullen en daarom vaak betaalbaarder. Voor de ae ben je voor veel onderdelen aangewezen aan specialisten in Japan en America en dat wordt vaak duur. Echter met de stijging van de populariteit komen er steeds meer alternatieven en is er steeds meer mogelijk voor een goede prijs.

Ik zou zeggen, lees eens rond. Als je engels ok is, stel je ook eens in het new members gedeelte, er zijn ook veel buitenlanders met erg goed advies.

Greetz,

Bastiaan "mux213" Olij

Moved down under, no more hachi Sad
Find all posts by this user
09-14-2005, 08:58 AM
Post: #3
efkes voorstellen...
Of doe als mij.
Wacht tot er 1 tekoop staat.
koop hem ongeacht de staat, en bouw hem opnieuw op.
Dat verdienen ze. Thumbs up!

Idd veel laswerk trouwens.

Succes met de zoektocht.
Ik heb er ook bijna 1,5 jaar op moeten wachten.

[Image: AEU86 AE86 - efkes voorstellen...]

Toyota MR2 2.0 16V Gen3 Turbo
Toyota MR2 1.6 16V
Toyota Corolla GTZ Twincam 1.6 16V (AE86) (Sold. Crying )
Toyota Corolla GT Twincam 1.6 16V (My new project Smile )
Find all posts by this user
09-14-2005, 09:49 AM
Post: #4
efkes voorstellen...
Welkom! Wave

Net zoals CuircuitFreak al zei: heb geduld en koop er eentje als je er aan toe bent. Ik heb er ook 2 jaar op moeten wachten en heb het geluk gehad eentje te kopen waar al een hoop aan gedaan is.

Ze kosten veel tijd en energie en het wordt wel moeilijker onderdelen te vinden, maar aan de andere kant wordt het weer makkelijker gemaakt met een forum zoals deze. Wink

Hellenbrand is een ander verhaal. Aan de ene kant zijn er veel roddels en achterklap over deze garage, aan de andere kant zijn er maar weinig mensen die er werkelijk ervaring mee hebben. Van de mensen die ik heb gesproken en ervaring met hem hebben zijn het over het algemeen wel negatieve uitlatingen. Qua prijsniveau zitten ze vrij hoog en voor die prijs heb je meestal een erg goede wagen van een particulier of geimporteerd uit een ander land (Belgie bijvoorbeeld).

Er zijn over het algemeen genoeg autos te vinden, alleen moet je wel geduld hebben. Wink

1982 - TA60 Carina 4dr sedan - fun cruiser
1983 - AE86 Sprinter Trueno - import project
2013 - Honda Civic sport - daily driver
2004 - AEU86 dot ORG - daily domain

Support our forum, buy from the AEU86 shop:
[Image: AEU86 AE86 - efkes voorstellen...]
Visit this user's website Find all posts by this user
09-14-2005, 11:43 AM
Post: #5
efkes voorstellen...
Wat zijn dan die negatieve uitlatingen? Ik woon er maar zo'n 15 km vanaf, dus het zou dom van me zijn om daar niet eens langs te gaan... Maar als de uitlatingen echt zo negatief zijn dan bedenk ik me nog wel een keer!

Never went sideways... Never had rwd... But addicted to it anyway!

I WANT AN AE86!
Find all posts by this user
09-14-2005, 11:48 AM
Post: #6
efkes voorstellen...
Showroom bij Hellenbrand staat er vaak vol mee, maar ik heb nog nooit gehoord van een auto die daadwerkelijk verkocht is.
Verder geen kwaad woord over ze hoor. Ben er 1 keer geweest, best vriendelijke lui. Alleen de prijzen zijn idd van een niveau dat je je afvraagt of het uberhaupt de bedoeling is om de auto's/onderdelen daadwerkelijk te verkopen.

A wheel to steer the front of the car
A pedal to steer the rear
Find all posts by this user
09-14-2005, 11:51 AM
Post: #7
efkes voorstellen...
Moet ik dan gaan denken aan 5000+ euri?

Never went sideways... Never had rwd... But addicted to it anyway!

I WANT AN AE86!
Find all posts by this user
09-14-2005, 11:55 AM
Post: #8
efkes voorstellen...
Wimmel,

Laatste keer waren de 'normale' wagens in de 3000 euro prijsklasse..

*edit* ik zou er trouwens gewoon langsgaan. Is zowiezo een leerzame dag en wie weet hebben ze iets en willen ze best over de prijs praten. Uiteindelijk denk ik dat ze ook erg kijken naar wie de auto wil kopen.

Greetz,

Bastiaan "mux213" Olij

Moved down under, no more hachi Sad
Find all posts by this user
09-14-2005, 12:06 PM
Post: #9
efkes voorstellen...
Wimmel-F1 Wrote:Wat zijn dan die negatieve uitlatingen? Ik woon er maar zo'n 15 km vanaf, dus het zou dom van me zijn om daar niet eens langs te gaan... Maar als de uitlatingen echt zo negatief zijn dan bedenk ik me nog wel een keer!
Ik zou zeggen: ga er zowiezo langs. Dan kan je de auto zien, bekijken en eventueel een testrit maken. Dan kan je altijd nog besluiten of je een auto van hun gaat kopen, of toch een ander van een particulier. Wink

Mux is ook een paar jaar geleden bij hen langs geweest en heeft toen ook een proefrit gemaakt:
http://www.jent.nu/occasion/Toyota/AE86/toyotaAE86.htm

En trek niet al te veel aan over negatieve uitlatingen, de meesten zijn dat ze te duur zijn, of spullen te koop aanbieden en het uiteindelijk niet willen verkopen.

1982 - TA60 Carina 4dr sedan - fun cruiser
1983 - AE86 Sprinter Trueno - import project
2013 - Honda Civic sport - daily driver
2004 - AEU86 dot ORG - daily domain

Support our forum, buy from the AEU86 shop:
[Image: AEU86 AE86 - efkes voorstellen...]
Visit this user's website Find all posts by this user
09-14-2005, 12:09 PM
Post: #10
efkes voorstellen...
Oei..... nou ja Tongue

Dat is idd veel... Maarja, dat had ik ook wel betaald voor een goede Swift GTi... Ergens heb ik dat er dus wel voor over! De wagen hoeft echter niet in een geweldige staat te zijn! Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat zelfs ALS ik zuinig probeer te doen ik me niet fatsoenlijk kan inhouden! De vraag of ik ooit de capriolen van Zax zal uitproberen is bijna overbodig! Tongue

Tunen zal ik de wagen optisch toch niet... als hij maar goed in de lak zit en de velgen leuk zijn! Ik zou eerder wat aan de motor doen! En een andere uitlaat natuurlijk!

Maarja, dat is nu vooruit lopen op de feiten! Misschien dat ik ergens een oud schrot kan vinden dat ik af kan rossen of misschien uit elkaar kan schroeven voor onderdelen! Die zou ik dan eventueel kunnen gebruiken op een nieuwe!

Ik moet eerst eens alles op een rijtje krijgen over de auto! Ik zit nu met de vraag of ik niet gewoon naar de Toyota dealer kan gaan voor reparaties en dergelijk?! Of is Toyota Europa te beroerd om ze hier te repareren?

Never went sideways... Never had rwd... But addicted to it anyway!

I WANT AN AE86!
Find all posts by this user


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Even voorstellen dan. einneb 24 23,518 03-13-2014 07:52 PM
Last Post: MC_JP
  Even voorstellen, Trueno gekocht... Mike N 52 43,543 06-25-2011 08:48 AM
Last Post: xrgeorg
  ff voorstellen bozu 6 7,344 06-08-2011 02:45 PM
Last Post: bozu
  Even voorstellen, Levin Coupe gevonden! JMeister 26 19,535 05-11-2009 04:40 PM
Last Post: banpei

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)

Contact Us | AEU86 | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication