|
| Author |
Message |
kozani37 Takumi
|
Posted: Sun Oct 04, 2009 11:22 am Post subject: |
|
|
| Apsogos wrote: |
το αν μεινω απο λαδια η οχι υπαρχει ενδειξη? |
η ενδειξη που εχεις ειναι αν εχεις πιεση λαδιου ή οχι. αν μεινεις απο λαδια τοτε δεν θα υπαρχει και πιεση. ο αισθητηρας που δινει αυτην την εντολη ειναι αριστερα απο το φιλτρο λαδιου κατω απο το ντριστιπιτερ στο κορμο της μηχανης.
δεν ξερω αν εχεις και λαμπακι και οργανο στο καντραν αλλα δεν ειναι απαραιτητο να υπαρχουν και τα δυο μαζι. καποια αυτοκινητα εχουν μονο λαμπακι και καποια αλλα μονο οργανο και μπορει σε καποια να τα δεις και τα δυο μαζι. το δικο μου ειχε μονο λαμπακι και εγω εβαλα και οργανο.
ολα τα οργανα και τα ενδεικτικα λαμπακια στο καντραν εχουν καποια συμβολα πανω για να καταλαβαινουμε τι δειχνει το καθενα και αυτα τα συμβολα φαινονται ακομα οταν τα λαμπακια δεν αναβουν. για τα λαδια ειναι αυτο που μοιαζει με λυχναρι οπως ειπαν και τα αλλα παιδια
οσο αφορα το στρωσημο των αυτοκινητων (κινητηρων) σε καποιο φορουμ βρηκα αυτο που με βολευει αφανταστα. μπορει να ειναι το "Ιταλικο στρωσημο" που λεει ο Ευριπιδης . συντωμα το πας και κοφτες
http://seatclub.gr/forum/index.php?topic=15779.0
ο ανθρωπος φαινεται γνωστης των πραγματων με πολλα επιχειρηματα , αν διαβασετε παρακατω πεφτουν πολλες ερωτησεις και πολλες απαντησεις
_________________ ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60
|
|
| Back to top |
|
 |
Euripides Takumi
|
Posted: Mon Oct 05, 2009 6:56 am Post subject: |
|
|
Αυτό είναι Γιώργο!
Είναι περίεργο στην διαδικασία του, αλλά για κάθε βήμα υπάρχουν επιχειρήματα. Το έχουν κάνει φίλοι με Corolla TS (192 Hp) και BMW 130i (280 Hp) και τα μοτέρ τους δουλεύουν άψογα.
Θα τους πώ να μου στείλουν κείμενο αν έχουν και εξτρά λεπτομέρειες αν υπάρχουν.
| Back to top |
|
 |
Apsogos Wataru
|
Posted: Mon Oct 05, 2009 7:24 am Post subject: Διαρρο |
|
|
Παιδια καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.....
απο το Σάββατο έχω παρατηρήσει όταν για παράδειγμα παρκάρω κάπου...και μετά απο κάποια ώρα φεύγω...βλέπω κανα δυο σταγόνες λαδιού απο κάτω...έπεσα κάτω και κοίταξα....''δεν έβγαλα την ποδιά'' το κάρτερ εντάξει γύρο γύρο το βλέπω υγρό και ελπίζω να είναι απο εκεί.Επίσης επειδή έχανα απο το distributor και έβλεπα το ποτηράκι του...συνήθως βρώμικο...είχα αλλάξει το εξωτερικό o-ring πριν κάποιο διάστημα άλλα πιθανότατα δεν είχα σφήξει την κάτω του βίδα όσο έπρεπε και είχα διάρροη και έχω την εντύπωση ....ότι μετά απο λίγο διάστημα πριν δω καλά την διαρροή,λαδάκι που ήταν πάνω στο ποτηράκι του distributor έφυγε και μου λέρωσε λίγο τον κορμό...έτσι..πιστεύω...γιατί δεν βλέπω εκτος απο εκείνο το σημείο κάπου αλλού λάδι....με έχει αγχώσει αυτή η κατάσταση ρε παιδιά....
_________________ Inner Thought....
Inner Force....
|
|
| Back to top |
|
 |
tolisspi Bunta
|
Posted: Mon Oct 05, 2009 9:37 am Post subject: |
|
|
Εγω ξερω γι'αυτο το στρωσιμο...
_________________ **COROLLA EE80 - 4AGE 124HP**
|
|
| Back to top |
|
 |
kozani37 Takumi
|
Posted: Mon Oct 05, 2009 8:03 pm Post subject: Re: Διαρρ&# |
|
|
| Apsogos wrote: | Παιδια καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.....
απο το Σάββατο έχω παρατηρήσει όταν για παράδειγμα παρκάρω κάπου...και μετά απο κάποια ώρα φεύγω...βλέπω κανα δυο σταγόνες λαδιού απο κάτω...έπεσα κάτω και κοίταξα....''δεν έβγαλα την ποδιά'' το κάρτερ εντάξει γύρο γύρο το βλέπω υγρό και ελπίζω να είναι απο εκεί.Επίσης επειδή έχανα απο το distributor και έβλεπα το ποτηράκι του...συνήθως βρώμικο...είχα αλλάξει το εξωτερικό o-ring πριν κάποιο διάστημα άλλα πιθανότατα δεν είχα σφήξει την κάτω του βίδα όσο έπρεπε και είχα διάρροη και έχω την εντύπωση ....ότι μετά απο λίγο διάστημα πριν δω καλά την διαρροή,λαδάκι που ήταν πάνω στο ποτηράκι του distributor έφυγε και μου λέρωσε λίγο τον κορμό...έτσι..πιστεύω...γιατί δεν βλέπω εκτος απο εκείνο το σημείο κάπου αλλού λάδι....με έχει αγχώσει αυτή η κατάσταση ρε παιδιά....
|
το συνηθισμενο προβλημα των 4AGE ειναι οι τσιμουχες των εκκεντροφορων και του στροφαλου. επισης υπαρχει περιπτωση να χανει το oring του ντριστιπιτερ που βρισκεται στο σημειο που κουμπωνει στην κεφαλη της μηχανης και για να το αλλαξεις πρεπει να βγει το ντριστιπιτερ.
το κοστος σαν ανταλλακτικα ειναι μικρο αλλα η αντικατασταση εχει λιγο φασαρια αν δεν ξερεις. οπως καταλαβαινεις πρεπει να βγουν τα πλαστικα καπακια - ιμαντας - τα οδοντωτα γραναζια - και η λαμαρινα καλυμα που ειναι μετα για να δεις τις τσιμουχες. αν θες να κανεις κατι μονος σου να ξερεις "οτι εχει σχεση με χρονισμο πριν το λυσεις θελει πρωτα χρονισμα". το ιδιο και το ντριστιπιτερ.
απο τις φωτο που ειδα πιστευω οτι ειναι στιμουχα εκκεντροφορου.
Τολη τα περδεψαμε λιγακι τα πραματα με το στρωσιμο. αλλοι κανουν μοτερια και μπαινουν σε πιστες και μεις κοιταμε μην σπασουμε τα αυγα.
|
|
| Back to top |
|
 |
Apsogos Wataru
|
Posted: Mon Oct 05, 2009 9:23 pm Post subject: Re: Διαρρ&# |
|
|
[quote="kozani37"] | Apsogos wrote: | Παιδια καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.....
λοιπον ισχυουν οτι ακριβως ειπες...αυριο....θα λυσουν distributor και καθρεπτη (καπακι εκκεντρων) θα βγει ο ιμαντας κτλ να τσεκαρουμε τσιμουχες...και μου σταζει και λιγο βαλβολινη απο το σαζμαν..θα αντικατασταθει κ αυτη ευκολα...οποτε θα σας πω νεοτερα αυριο.....
|
το συνηθισμενο προβλημα των 4AGE ειναι οι τσιμουχες των εκκεντροφορων και του στροφαλου. επισης υπαρχει περιπτωση να χανει το oring του ντριστιπιτερ που βρισκεται στο σημειο που κουμπωνει στην κεφαλη της μηχανης και για να το αλλαξεις πρεπει να βγει το ντριστιπιτερ.
το κοστος σαν ανταλλακτικα ειναι μικρο αλλα η αντικατασταση εχει λιγο φασαρια αν δεν ξερεις. οπως καταλαβαινεις πρεπει να βγουν τα πλαστικα καπακια - ιμαντας - τα οδοντωτα γραναζια - και η λαμαρινα καλυμα που ειναι μετα για να δεις τις τσιμουχες. αν θες να κανεις κατι μονος σου να ξερεις "οτι εχει σχεση με χρονισμο πριν το λυσεις θελει πρωτα χρονισμα". το ιδιο και το ντριστιπιτερ.
απο τις φωτο που ειδα πιστευω οτι ειναι στιμουχα εκκεντροφορου.
Γιωργο ετσι οπως τα λες ειναι....τα πραγματα ακριβως....βασικα...ειδαμε με το μηχανικο μου οτι χανω λιγο βαλβολινουλα απο κατω ''σαζμαν'' οποτε θα αλλαχτει η τσιμουχα...ευκολο αυτο...υστερα...πιθανοτατα να χανω στο πισω μερος του distributor οπως και αναφερες....απο o-ring που ειναι απο την μερια του κορμου....θα βγει...θα αντικατασταθει και χρονιστει παλι.....υστερα θα ειναι ανοιχτει το καπακι των εκκεντροφορων ''καθρεπτης'' και θα δουμε αν εχω καμμια διαρροη απο τις 3 τσιμουχες εχει που υπαρχουν...και αν εχω θα αντικατασταθουν....επι ευκαιριας θα τσεκαριστει ξανα και ο ιμαντας...που δεν εχει και ιδιαιτερα χλμ αλλα μυριζομαι οτι ειναι bosch διοτι τον ειχε αλλαξει ο προηγουμενος....και ειχε βαλει και εξωτερικο ιμαντα bosch...αν ειναι οντως bosch θα αντικατασταθει με τον γνησιο και επειδη ανοιξαμε που ανοιξαμε....θα πεταξω και την αντλια νερου που ειναι bosch και ειναι καποια χιλιοστα ποιο εξω απο την γνησια...με αποτελεσμα να εχουν βαλει με λιγοτερα ''αυλακια'' ιμαντα δυναμου γιατι δεν ειναι στην ευθεια που πρεπει με τις αλλες τροχαλιες...και κοβεται ποιο ευκολα....αυτα τα ολιγα...
_________________ Inner Thought....
Inner Force....
|
|
| Back to top |
|
 |
Euripides Takumi
|
Posted: Tue Oct 06, 2009 5:57 am Post subject: |
|
|
Λοιπόν, ο φίλος μου ο Βασίλης μου έστειλε το κείμενο:
Η βασική διαδικασία είναι 10 'ανοίγματα' με full γκάζι σε κάθε ταχύτητα, από χαμηλές στροφές μέχρι το 1/2 των ωφέλιμων στροφών (πχ. 3000) πρώτα με 2η, μετά με 3η, 4η, 5η και 6η.
Μόλις φτάσεις στο όριο αυτό (πχ. 3000) αφήνεις το γκάζι και αφήνεις το αυτοκίνητο να φρενάρει με τη μηχανή μέχρι να πέσουν οι στροφές χαμηλά (>1500)
- Μετά πρέπει να ακολουθηθεί άλλο ένα σετ των 10 αλλά αυτή τη φορά ανεβάζεις το όριο στα 2/3 των ωφέλιμων στροφών (πχ. 4500) ... με την ίδια πάντα διαδικασία 'φρεναρίσματος' με τον κινητήρα.
- Μετά πρέπει να ακολουθηθεί άλλο ένα σετ των 10 με το το όριο να φτάνει στον κόφτη του κινητήρα.
Βασικές αρχές είναι:
- Να ακολουθείται η σειρά και των στροφών αλλά και των ταχυτήτων. Δλδ. πρέπει πρώτα να ανεβάζει στροφές ο κινητήρας με χαμηλή σχέση, όπου έχει χαμηλό φορτίο, παρά με μεγάλη σχέση που έχει υψηλό φορτίο.
- Μετά από κάθε άνοιγμα να ακολουθείται πάντα το άφημα του γκαζιού και το φρενάρισμα με τον κινητήρα. Είναι προτιμότερο να κάνουμε λιγότερα ανοίγματα από το να κάνουμε συνεχόμενα ανοίγματα χωρίς ενδιάμεσα να αφήνουμε τον κινητήρα να φρενάρει με τη ταχύτητα εμπλεγμένη.
Η βασική διαδικασία δεν αλλάζει για τους κινητήρες turbo. Η διαφορά είναι ότι τα turbo ανεβάζουν απότομα τη θερμοκρασία τους και φυσικά τη θερμοκρασία του κινητήρα. Γι'αυτό το λόγο λοιπόν είναι σωστότερο να προηγηθούν λίγα χλμ. (πχ 500) με νορμάλ οδήγηση για να γίνει καλύτερο heat cycle στον κινητήρα/turbo πριν φορτιστούν με max φορτία. Αυτά τα χλμ. πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν σε μικρά μέρη (πχ 50 χλμ) έτσι ώστε να γίνουν τουλάχιστον 10 heat cycles. Αν προκύψει κάποιο μεγαλύτερο ταξίδι θα πρέπει να μετρηθεί σαν ένα heat cycle. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να αποφεύγονται οι σταθερές στροφές (πχ. ταξίδι με 6η και 2500). Το πάτημα και άφημα του γκαζιού για τα πρώτα 1000-2000 χλμ. πρέπει να γίνει συνήθεια.
Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, καλό είναι να αλλαχθούν λάδια-φίλτρο.
Ελπίζω να φανεί χρήσιμο.
| Back to top |
|
 |
Roku_trueno Bunta
|
Posted: Tue Oct 06, 2009 2:59 pm Post subject: |
|
|
| Euripides wrote: | Λοιπόν, ο φίλος μου ο Βασίλης μου έστειλε το κείμενο:
Η βασική διαδικασία είναι 10 'ανοίγματα' με full γκάζι σε κάθε ταχύτητα, από χαμηλές στροφές μέχρι το 1/2 των ωφέλιμων στροφών (πχ. 3000) πρώτα με 2η, μετά με 3η, 4η, 5η και 6η.
Μόλις φτάσεις στο όριο αυτό (πχ. 3000) αφήνεις το γκάζι και αφήνεις το αυτοκίνητο να φρενάρει με τη μηχανή μέχρι να πέσουν οι στροφές χαμηλά (>1500)
- Μετά πρέπει να ακολουθηθεί άλλο ένα σετ των 10 αλλά αυτή τη φορά ανεβάζεις το όριο στα 2/3 των ωφέλιμων στροφών (πχ. 4500) ... με την ίδια πάντα διαδικασία 'φρεναρίσματος' με τον κινητήρα.
- Μετά πρέπει να ακολουθηθεί άλλο ένα σετ των 10 με το το όριο να φτάνει στον κόφτη του κινητήρα.
Βασικές αρχές είναι:
- Να ακολουθείται η σειρά και των στροφών αλλά και των ταχυτήτων. Δλδ. πρέπει πρώτα να ανεβάζει στροφές ο κινητήρας με χαμηλή σχέση, όπου έχει χαμηλό φορτίο, παρά με μεγάλη σχέση που έχει υψηλό φορτίο.
- Μετά από κάθε άνοιγμα να ακολουθείται πάντα το άφημα του γκαζιού και το φρενάρισμα με τον κινητήρα. Είναι προτιμότερο να κάνουμε λιγότερα ανοίγματα από το να κάνουμε συνεχόμενα ανοίγματα χωρίς ενδιάμεσα να αφήνουμε τον κινητήρα να φρενάρει με τη ταχύτητα εμπλεγμένη.
Η βασική διαδικασία δεν αλλάζει για τους κινητήρες turbo. Η διαφορά είναι ότι τα turbo ανεβάζουν απότομα τη θερμοκρασία τους και φυσικά τη θερμοκρασία του κινητήρα. Γι'αυτό το λόγο λοιπόν είναι σωστότερο να προηγηθούν λίγα χλμ. (πχ 500) με νορμάλ οδήγηση για να γίνει καλύτερο heat cycle στον κινητήρα/turbo πριν φορτιστούν με max φορτία. Αυτά τα χλμ. πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν σε μικρά μέρη (πχ 50 χλμ) έτσι ώστε να γίνουν τουλάχιστον 10 heat cycles. Αν προκύψει κάποιο μεγαλύτερο ταξίδι θα πρέπει να μετρηθεί σαν ένα heat cycle. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να αποφεύγονται οι σταθερές στροφές (πχ. ταξίδι με 6η και 2500). Το πάτημα και άφημα του γκαζιού για τα πρώτα 1000-2000 χλμ. πρέπει να γίνει συνήθεια.
Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, καλό είναι να αλλαχθούν λάδια-φίλτρο.
Ελπίζω να φανεί χρήσιμο.  |
Ακριβως, και βαριομουν να τα γραψω....
_________________ JapanPower
UoP Racing website
UoP Racing videos
Racing, because football, basketball, tennis & golf only require ONE ball....
|
|
| Back to top |
|
 |
kozani37 Takumi
|
Posted: Tue Oct 06, 2009 4:39 pm Post subject: |
|
|
ααααααααυτο ειναι στρωσιμο !!!!!!!
θα το τηρησω με ευλαβεια
να΄σαι καλα Ευριπιδη
|
|
| Back to top |
|
 |
dikolotour Bunta
1986 Toyota Corolla AE86 (late EU)
|
Posted: Tue Oct 06, 2009 9:23 pm Post subject: |
|
|
Σωστός ο Ευριπίδης
Εχει γραφτεί και ενα σχετικό άρθρο σε περιοδικο βελτιώσεων με την ίδια ακριβώς μέθοδο...
_________________ Toyota Corolla KE30 + Toyota Corolla AE86
|
|
| Back to top |
|
 |
tolisspi Bunta
|
Posted: Wed Oct 07, 2009 9:13 am Post subject: |
|
|
Δηλ. σε ποσα χλμ γινεται αυτο το στρωσιμο?
|
|
| Back to top |
|
 |
kozani37 Takumi
|
Posted: Wed Oct 07, 2009 4:37 pm Post subject: |
|
|
| tolisspi wrote: | | Δηλ. σε ποσα χλμ γινεται αυτο το στρωσιμο? |
απ΄οτι καταλαβα η διαδικασια με τα ανοιγματα δεν εχουν σχεση με χιλιομετρα επισης οχι ταξιδια με σταθερες στροφες στα πρωτα περιπου 1500 χιλιομετρα
|
|
| Back to top |
|
 |
tolisspi Bunta
|
Posted: Wed Oct 07, 2009 7:26 pm Post subject: |
|
|
Παντως, το "φουλ γκαζι" στην αρχη μεχρι τις πχ 3000, μετα μεχρι τις 4500 και τελος μεχρι τον κοφτη μου φαινεται ολιγον σκισιμο για το μοτερ (χωρις να μπορω να το στηριξω καπου).
Το παραπανω στρωσιμο ειναι για μοτερ απο ρεκτιφιε, για καινουργιο ή και για τα δυο?
Εκτος του στρωσιματος του τουρμπο που απαιτουνται καποια χλμ, στην ατμοσφαιρα μπορεις να το κανεις μεσα σε μια ημερα!!!
Σε καινουργιο αυτοκινητο, το manual αναφερει (1986 για 2Ε, 4Α, 4ΑGE) οτι απαιτειται στρωσιμο για 2000χλμ και με ταχυτητα μεχρι τα 120χλμ/ωρα (δεν αναφερει στροφες), οχι βαρος, οχι φουλ γκαζι και οχι μεγαλη σχεση μεταδοσης με λιγες στροφες.
Τα ιδια αναφερει στο manual του YARIS με την διαφορα αντι για 120χλμ/ωρα 3500στροφες (ή 3000στρ, δεν θυμαμαι) και για 1000χλμ.
|
|
| Back to top |
|
 |
kozani37 Takumi
|
Posted: Thu Oct 08, 2009 12:27 am Post subject: |
|
|
| tolisspi wrote: | | ......Το παραπανω στρωσιμο ειναι για μοτερ απο ρεκτιφιε, για καινουργιο ή και για τα δυο? |
και στις δυο περιπτωσεις θελουμε το ιδιο πραμα δλδ να πατησουν καλα τα ελατηρια και να γυαλισει ο κυλινδρος.
| tolisspi wrote: | Εκτος του στρωσιματος του τουρμπο που απαιτουνται καποια χλμ, στην ατμοσφαιρα μπορεις να το κανεις μεσα σε μια ημερα!!!......
|
ολη αυτη η διαδικασια που εγραψε ο Ευριπιδης μπορει ανετα να γινει μεσα σε λιγες ωρες.
|
|
| Back to top |
|
 |
tolisspi Bunta
|
Posted: Tue Nov 03, 2009 12:32 am Post subject: |
|
|
Διαφορα manuals
http://www.jdmlevin.com/
|
|
| Back to top |
|
 |
tolisspi Bunta
|
|
| Back to top |
|
 |
Rosedrift Takumi
|
Posted: Tue Nov 24, 2009 8:55 pm Post subject: |
|
|
εχω και εγω σκαλισμενο λιγακι το αβανς και στα ψηλα "καθαριζει" ωραια, αλλα μαλλον πρεπει να το γυρισω στα εργοστασιακα επιπεδα γιατι μου κανει πολλα σκορτσαρισματα/κοψιματα στα πατα ασε του γκαζιου ειδικα στις χαμηλες στροφες, και εχω την εντυπωση οτι εχει αυξηθει και η καταναλωση...
|
 |
alimonos Bunta
|
Posted: Wed Nov 25, 2009 9:19 am Post subject: |
|
|
πάντως αν το ρυθμίσετε χαμηλά πχ +5μοίρες κι έχετε χταπόδι "ελεύθερη" εξάτμιση, μπορείτε να λαχταράτε αυτούς που προσπερνάτε με φλογίδια, αφού κατα την αλλαγή σε μεγαλύτερη ταχύτητα αφήνοντας από τέρμα γκάζι και πάλι πατώντας τέρμα εκεί πριν τις 5500-6000 σκάει και πετάει φλόγες
_________________ AE86 FANATIC!!!
|
|
| Back to top |
|
 |
tolisspi Bunta
|
Posted: Wed Nov 25, 2009 11:03 am Post subject: |
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Roku_trueno Bunta
|
Posted: Wed Nov 25, 2009 4:26 pm Post subject: |
|
|
Τρομοκρατια...
UoP Racing website
UoP Racing videos
|
|
| Back to top |
|
 |
kozani37 Takumi
|
Posted: Wed Nov 25, 2009 8:04 pm Post subject: |
|
|
ειναι καθοριστικος ο ρολος του αβανς για την αποδοση του κινητηρα.
χωρις να θελω να γινω κουραστικος θα ηθελα απλα να πω δυο πραματα για το τι ειναι αβανς σε οσους δεν γνωριζουν.
Σε ενα κυκλο λειτουργιας ενος κινητηρα στην φαση της συμπιεσης ακριβως στο ανω νεκρο σημειο εχουμε την μεγαλυτερη συμπιεση του μιγματος και λογικα σε αυτο το σημειο πρεπει το μπουζι να δωσει τον σπινθηρα για να παρουμε την μεγιστη ενεργεια αλλα εδω υπαρχει ενα θεμα με τον χρονο που χρειαζεται για να αναφλεχτει το μιγμα που ειναι απειροελαχιστος αλλα απειροελαχιστος ειναι και ο χρονος που βρισκεται το πιστονι στο ανω νεκρο σημειο οταν δουλευει ο κινητηρας. επομενως αν ο σπινθηρας δοθει ακριβως στο ΑΝΣ μεχρι να γινει η αναφλεξη το πιστονι θα αρχισει να κατεβαινει. αρα για να πετυχουμε την αναφλεξη στο ΑΝΣ πρεπει να δωσουμε τον σπινθηρα πιο νωρις και στην προκειμενη περιπτωση ο 4age θελει 10 μοιρες πιο νωρις τον σπινθηρα σε κατασταση ρελαντι.
ο χρονος αναφλεξης του μιγματος ειναι παντα ο ιδιος αλλα χρονος που μενει το πιστονι στο ΑΝΣ ειναι αναλογος με τις στροφες της μηχανης για αυτο τον λογο το αβανς μεταβαλεται αναλογα με τις στροφες.
και κατι αλλο εντελως πληροφοριακα ειναι οτι το πετρελαιο χρειαζετε εως και 4 φορες μεγαλυτερο χρονο αναφλεξης απο την βενζινα και αυτος ειναι ο βασικος λογος που οι diesel κινητηρες δεν μπορουν να σηκωσουν παρα πολλες στροφες γιατι απο ενα σημειο και μετα μεχρι να ολοκληρωθει η αναφλεξη το πιστονι παιρνει την καθοδο
εγω παντα ειχα περιπου 3 μοιρες περισοτερο αβανς απο το κανονικο σε οσα αυτοκινητα ειχα και ο λογος ειναι ενα ελαφρυ πλεονεκτημα στις χαμηλες που αρπαζει καλυτερα αλλα σε αντιθεση στις ψηλες κοντα στο κοφτη υπαρχει μειονεκτημα , επισης με επιπλεον αβανς μπορει να εχουμε μεγαλυτερες θερμοκρασιες οταν πιεζετε ο κινητηρας και αυτο φαινεται εντονα στους diesel κινητηρες.
αντιθετος με λιγοτερο αβανς απο το κανονικο εχουμε αισθητη μειωση στην αποδωση του κινητηρα. επομενος το αβανς πρεπει να βρισκετε σε μια χρυση τομη
παλιοτερα το αβανς μεταβαλοταν μηχανικα με αντιβαρα και υποπιεση ενω τωρα με τους αισθητηρες και το προγραμα του εγκεφαλου οι κινητηρες μπορουν να αποδωσουν περισοτερο και σε μεγαλυτερο φασμα στροφων
ουφφφ ... τα ειπα και ησυχασα
|
|
| Back to top |
|
 |
Roku_trueno Bunta
|
Posted: Wed Nov 25, 2009 9:16 pm Post subject: |
|
|
Γεια σου ρε Γιωργαρα!
UoP Racing website
UoP Racing videos
|
|
| Back to top |
|
 |
tolisspi Bunta
|
Posted: Wed Nov 25, 2009 10:18 pm Post subject: |
|
|
γεμιζεις το κεφαλι μου με γνωσεις
|
|
| Back to top |
|
 |
tolisspi Bunta
|
Posted: Sat Nov 28, 2009 11:00 am Post subject: |
|
|
Μετα απο καιρο, ο ηλεκτρολογος μου αποφασισε να ασχοληθει με το αυτοκινητο.
Σε μια επικοινωνια που ειχα μαζι του, μου ειπε οτι εχει πετυχει το μιγμα (a/f) περιπου στο 10 αλλά του εμφανιζονται πυρακια στις ψηλες στροφες κατι το οποιο συνεβαινε και με τους μαμα εκκεντροφορους. (παντα μιλαμε για μετα το ρεκτιφιε). Αυτο μου ειπε οτι μπορει να ειναι απο την σχεση συμπιεσης οπου δεν πρεπει να ειναι 11,5:1 αλλά μπορει και 12+:1. Αφου με ρωτησε μηπως εχω βαλει φλαντζα κεφαλης και του απαντησα την εργοστασιακη. Σημειωνω οτι ο ρεκτιφιετζης, οταν ειχε φτιαξει το μοτερ, δεν μου ειχε δωσει ξεκαθαρη απαντηση για την σχ.συμπ., απλα αναφεροντας μου οτι πρεπει να ειναι σχετικα με τα πιστονια 11,3-11,5:1, δηλ. μαλλον δεν ειχε κανει ογκομετρηση. Επισης, οταν αγορασα το μπλοκ (4ag(z)e) ηταν γυαλισμενο, αλλά ηταν μονο γυαλισμενο ή και τροχισμενο/κατεβασμενο?
Ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι, ως γνωστο σε ολους για το συγκεκριμενο μοτερ, το αβανς ρυθμιζεται απο το ντρισιμπιτερ αλλά δεν μπορει να το "χαμηλωσει" πολυ.
Επισημαινω οτι εχω τον εργοστασιακο εγκεφαλο με εξτρα μαπ.
|
|
| Back to top |
|
 |
alimonos Bunta
|
Posted: Sat Nov 28, 2009 12:55 pm Post subject: |
|
|
άμα βαράει πυράκια ψηλά να του δώσει κι άλλο αβάνς πχ +12 +14 όταν ρυθμίζεις αβάνς με βραχυκυκλωμένη την φίσα διάγνωσης
γμτ την βαριοπούλα που θέλει στο κεφάλι ο ηλεκτρολόγος σου πές του
_________________ AE86 FANATIC!!!
|
|
| Back to top |
|
 |
|