Kind of misfiring
07-14-2022, 09:44 AM
Post: #11
Kind of misfiring
same here, i'll be back in August.
Find all posts by this user
07-14-2022, 06:01 PM
Post: #12
Kind of misfiring
august sounds good

1985 AE86 (ハチロク) Levin - Summer time daily driver
Find all posts by this user
11-30-2022, 02:52 PM
Post: #13
Kind of misfiring
Glad injector cleaning solved the problem Smile
It's a good idea to run a good bottle of fuel system cleaner ever now and then to keep things in top notch shape.
Find all posts by this user
12-13-2022, 05:42 PM
Post: #14
Kind of misfiring
(07-07-2022 04:33 PM)oldskull Wrote:  Well its happened last year before winter. My car does sound strange, it was like fuel not got thru. Btw I always had e10 in my car only since last year I had to changed to e5. Btw when I got some strange thing when below 2000rpm, I had guess because of changed e10 so I got almost empty tank and I put e5 in it and drive a bit then it was ok. so in the winter last year the car stood still for 3 months and in March I started the car again and the problem came back and quite worse, so I changed spark plugs and still the same. but also tried to see if I run less cylinder, but take off sparks cable one at time and it seems good. then I tried the timing screw at tps and it was quite ok but still kind of misfire when I give some gas (above 2000rpm) so today changed fuel filter, it still same.
any idea? my last guessing is ignition timing and also might be injectors


EDIT: well after 2nd and 3rd check (with friends on whatsapp) seems like that the last cylinder not working and someone suggested to clean the injectors.

Oldskull, wonder how the feel of the misfiring as u mention? Due current mine seem almost similar with your case .. my 4age16v condition as during engine run idling sound normal, when start 1st gear acceleration clutch release the car start jerk and need big throttle only can run smooth. This happen to 2nd gear acceleration also, 3rd, 4th and 5th seem ok on acceleration but some time will feel misfiring during constant speed at gear 3,4 & 5. Above condition normally happen when engine at running temperature, during cool start seem ok.

I had replace the spark plugs, spark cables, fuel filter and fuel pump. Result remain unchanged...i Yet conduct compression pressure test and fuel injector cleaning. Will it be also same issue as u?

Or did gurus here facing before the issue as I descripe above? Plz do advise on your troubleshoot.. tqvm
Find all posts by this user


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  20V blacktop. what kind off ecu??? slowboy2 11 10,571 07-17-2015 07:01 PM
Last Post: jdm86gtz
  What kind of white colour? stratosTRD 4 4,035 10-18-2010 10:33 PM
Last Post: jonny514mcl
  What kind of sway bars r better? D.O 16 9,783 11-20-2007 01:51 PM
Last Post: D.O
  ENGINE MISFIRING Onyx 10 7,550 07-09-2007 12:52 AM
Last Post: byd1380

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | AEU86 | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication